/

På jakt etter elbillader?

Vi leverer og monterer elbillader hjemme hos deg!

Det er ingen tvil om at det over tid lønner seg å kjøre elektrisk, både for miljøet og lommeboka. Når du kjøper elbil anbefales det at du monterer en hjemmelader slik at du er sikret en fulladet bil hver eneste dag. 

Våre mest populære elbilladere

Zaptec og Amina er de mest ettertraktede elbiladene blant våre kunder. Hvis du ser etter andre modeller, tilbyr vi et bredt utvalg av ladere for ulike behov. Ta gjerne kontakt med oss for skreddersydde tilbud.

For kunder av vårt søsterselskap, Fosenkraft Energi, tilbyr de også muligheten for avbetaling gjennom strømregningen.

Zaptec Go

Zaptec GO er kjent som den ultimate smartladeren. Den lader bilen din automatisk når strømprisen er lavest, uten at du trenger å følge med på prisene selv. Bare aktiver «Eco Mode» via appen, så tar Zaptec GO seg av resten. 

Den lar deg lade elbilen din trygt hjemme med den høyeste standarden for sikkerhet, og 5 års garanti. Zaptec Go ble kåret til beste elbillader i NAF sin test av hjemmeladere i 2022.

Totalpris inkludert montering: 15 480,-

Amina 1

Amina 1 er perfekt for mindre ladeanlegg og passer alle moderne elbiler! Amina1  er en av markedets minste ladere og er laget for å være like for deg som forbruker som for oss som elektrikere. Det er et rimeligere men trygt alternativ innen elbilladere.

Amina sin elbillader er en ladeboks som prioriterer sikkerhet, med de nyeste internasjonale standardene og sikkerhetsforskriftene.

 

Totalpris inkludert montering: 12 600,-

Ønsker du avbetaling gjennom strømregningen?

For kunder av vårt søsterselskap, Fosenkraft Energi, tilbyr de også muligheten for avbetaling gjennom strømregningen. Les mer her.

Fosenkraft Elektro er opptatt av ren energi og bærekraftig utvikling

Elbilen er langt mer energieffektivt enn biler med forbrenningsmotor og kjører i tillegg utslippsfritt. Elbilbatteriene gir deg også muligheten til å ta i bruk fornybare energikilder. Vi i Fosenkraft Elektro heier på valg som gagner miljøet og samfunnet vårt – med kraften av ren energi. Visste du at bare i Trøndelag er det per februar 2024 registrert over 60 000 elbiler? Og det blir stadig flere. Ta kontakt med oss for installasjon av elbillader på en trygg og sikker måte.

Vi har hjemmeladere fra en rekke anerkjente produsenter

Det er en rekke gode produsenter av ladestasjoner på markedet, og det blir stadig flere. Dreiningen nå går mot smarte elbilladere som lader både raskere og mer effektivt. Flere produsenter har også fokusert på å få ned størrelsen på laderen slik at du står helt fritt i forhold til plassering. Våre elektrikere monterer ofte elbilladere og kjenner produsentene av de mest populære laderne. Snakk med oss om valg av lader, pris og montering. Våre mest populære elbilladere er fra Zaptec og Amina Charging. 

Stadig flere velger smartlader

Det finnes i dag hovedsakelig to typer ladere – smarte og enkle ladebokser. Smarte ladere er koblet opp mot nett og gir dermed en rekke tilleggsfunksjoner som raskere lading, tidsstyring og lastbalansering. Med lastbalansering kobler laderen seg på ledig effekt til enhver tid. Det betyr at når boligen har behov for å bruke strøm til andre ting, går det mindre strøm til elbilladeren. Når alle sover på natten, er det mye ledig strøm som dermed går rett ut i bilen slik at den lades raskere. Smartladeren kan også tidsstyres slik at du bestemmer når bilen skal lades, for eksempel om natten når strømprisen som oftest er lavest.

Hvilken elbillader passer min bil?

Alle nyere elbiler, hybridbiler og ladestasjoner produseres med det som kalles en Type 2-kontakt som standard. Type er betegnelsen som brukes på støpslene til ladeboksene. Eldre biler har såkalt Type 1. Hvor raskt bilen lader avhenger av spenningen i strømnettet, ladestasjonens kW, hvilken kontakt du bruker og hvor mye strøm bilen støtter. Dersom du ønsker maksimal effekt, må du ha Type 2 med 3-fas ladekabel på 32 ampere.

Kan man hurtiglade hjemme?

Utviklingen innen hjemmeladere går raskt, og de nyeste smartladerne lader i dag 10x raskere enn en ordinær strømkontakt. Det viktigste med en hjemmelader er ikke alltid tempo på lading, men muligheten til å justere effekten på ladingen etter tid på døgnet og strømforbruket generelt i boligen.

Hva koster elbillader hjemme?

En hjemmelader må installeres av en elektriker. Pris på ferdig montert ladestasjon varierer med blant annet hvilken type boks du velger, og om du skal ha med fastmontert ladekabel eller ikke og hvor langt unna strømnettet laderen skal monteres. En fastmontert ladekabel gjør ladingen enklere, og du slipper å ta ladekabelen inn og ut av bilen hver gang du skal lade.