/

Grønn milepæl!

FosenKraft Elektro lader opp til en grønnere fremtid med overgang til elektriske arbeidsbiler

FosenKraft Elektro har tatt et betydelig skritt inn i fremtiden ved å fornye sin fossile bilpark med elektriske arbeidsbiler. Selskapets anskaffelse av ti Volkswagen ID Buzz fra Møller Bil Orkdal markerer derfor et viktig veiskille for selskapet som ønsker å rigge bedriften for en grønnere og mer bærekraftig framtid.

– Vi er i en tid hvor det ikke bare er ønskelig, men også forventet, at bedrifter tar klimaansvar» sier Vidar Wang, daglig leder i FosenKraft Elektro.

– Det stilles stadig flere krav til bedriftene om dokumentasjon på bedriftens bærekraft, og vi ser blant annet i anbudsprosesser at bruk av miljøvennlige kjøretøy kan være en avgjørende faktor for om bedriften får oppdraget eller ikke.

Vi ønsker derfor å posisjonere oss for fremtiden -både på grunn av at det vil være et viktig konkurransefortrinn i årene som kommer, men også fordi vi som miljøfyrtårn-bedrift ønsker å ta del i det grønne skiftet.

Vidar Wang, Daglig leder i FosenKraft Elektro

Bilansvarlig Jim André Pettersen i FosenKraft Elektro forteller at i valget av bilmodell for sine nye, elektriske arbeidsbiler var rekkevidde en faktor som veide tungt. Derfor falt valget på Volkswagen ID Buzz.

– Da vi startet denne prosessen høsten 2022 så vi at ID Buzz hadde lang rekkevidde sammenlignet med andre elektriske arbeidsbiler på markedet. Da ble valget enkelt.

Det er viktig for oss at våre montører skal kunne gjennomføre sin arbeidsdag uten å måtte bekymre seg for rekkevidden. Selv om vi opererer ute i distriktet og kjører mellom oppdrag med store avstander er vi trygge på at den lange rekkevidden til ID Buzz skal holde hele arbeidsdagen uten at vi må legge inn ladepauser. 

Jim André Pettersen, bilansvarlig i FosenKraft Elektro

Pettersen forteller at elektrikerne i FosenKraft har bidratt aktivt i prosessen for å sikre at bilene er utstyrt etter deres behov. Dette har resultert i optimalt utstyrte arbeidsbiler med fleksible skuffe- og hyllesystemer- klare for en produktiv arbeidsdag.

Den lokale leverandøren Punch Reklame på Brekstad har stått for profileringen.

– Det er betryggende for oss å benytte lokale leverandører. Punch Reklame har gjort en
fabelaktig jobb med design og profilering, sier Pettersen.

Ingar Hellem jobber som elektriker i FosenKraft Elektro, og han er en mann som alltid holder orden i «sysakene». Sammen med sine montørkollegaer har Ingar bidratt til designet av innredningen i de nye bilene.

Bilselgere Brage Almli og Terje Øyum i Møller Bil Orkdal forteller at de ser en økende trend hvor flere bedrifter ønsker å gå over til elektriske biler.

– Vi tror dette er starten på en ny æra innen bilbransjen. Vi i Møller Bil Orkdal ønsker å rose FosenKraft Elektro for at de har tatt et viktig, riktig og bærekraftig valg.

Del innlegg: