/

Smarte hjem

Ønsker du deg en enkel og strømbesparende løsning for styring av lys, VVS, alarm, gardin eller screens, garasjeport og dørlås? 

Smarthus gir deg mulighet til å optimalisere boligens energiforbruk og lette hverdagen.

Hva er smarthus?

Smarthus skal redusere boligens energiforbruk og øke komforten, ved at smarthusløsninger styrer og overvåker din bolig. I prinsippet er det et system for sentral styring og automatikk.

En positiv sideeffekt er den muligheten for besparelse av både økonomiske ressurser og miljøet.

Installasjon av smarte funksjoner kan gjennomføres relativt enkelt ved å oppgradere det elektriske systemet i boligen.

 

Alle typer boliger kan få smarthusløsninger som forenkler og gjør hverdagen mer komfortabel

Smarthus tar i bruk nyere teknologi for å redusere energiforbruk, gi bedre inneklima og øke sikkerheten i hjemmet på en enkel måte. Det høres kanskje futuristisk ut, men er oppnåelig for alle typer bolig. Det kan installeres både med kabel eller trådløst med wifi etter hvilke muligheter du har i din bolig. I et nybygg eller ved renovering kan kablene legges inni veggen, mens i et eldre hus vil trådløs tilkobling være den beste løsningen.

Alle typer boliger kan få smarthusløsninger som forenkler og gjør hverdagen mer komfortabel, uten at det trenger å være et omfattende arbeid. Elektrikeren bruker de samme kontaktene og bryterne som du kjenner fra før, men med en mulighet for fjernstyring. Du har også muligheten til å kun velge de funksjonene som passer din hverdag, eller gjøre endringer i eget tempo etterhvert som behovet melder seg. Prisen varierer etter behov og løsninger.

Spør en av Fosenkraft Elektro sine elektrikere om smarte løsninger for din bolig.

Ved å dra nytte av smarthusfunksjoner, kan du for eksempel legge opp til at temperaturen automatisk justeres ned om natten eller at boligen er varm og innbydende når du kommer hjem fra jobb. Du kan også regulere belysningen ved å dempe den, slå av elektriske apparater som ikke er i bruk, eller planlegge ladingen av bilen til tider på døgnet når strømprisene er lavest.

Gjennom tidsinnstillinger trenger du ikke bekymre deg for å glemme å slå av lys, og du kan til og med konfigurere belysning som aktiveres av bevegelsessensorer, slik at lyset kun er på når det er folk i rommet. Tilsvarende funksjoner kan også implementeres for oppvarming, solskjerming og ventilasjon, slik at energien kun brukes når det er nødvendig.

Kontakt oss