/

Tips og råd

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nøkkelen til et sikkert hjem

Et trygt hjem starter innenifra. Med enkle grep kan du gjøre boligen din sikrere og tryggere – brannvarslere, komfyrvakt og et oppdatert elektrisk anlegg er et godt sted å starte.

Løsningene som gjør boligen tryggere

Det er en rekke ting du selv kan gjøre for å få en tryggere hverdag i hjemmet ditt. Med tanke på brann kan du for eksempel unngå skjøteledninger, eller ikke lade løse gjenstander uten tilsyn. Andre sikkerhetstiltak kan være å installere seriekoblede røykvarslere, jordfeilbryter i sikringsskapet, eller en komfyrvakt. Komfyren er nemlig hjemmets største brannkilde.

Bestill komfyrvakt

En komfyrvakt overvåker kokeplatene og utløser en alarm hvis den oppdager fare for brann. Sensoren plasseres i nærheten av kokeplatene, og bryteren monteres bak komfyren eller i sikringsskapet. Hvis alarmen går uten at den blir slått av, vil bryteren automatisk kutte strømmen til komfyren. 

En komfyrvakt overvåker kokeplatene og utløser en alarm hvis den oppdager fare for brann.

El-sjekk eller el-kontroll?

Et annet tiltak kan være å ta en elsjekk. Det finnes ingen regel for hvor ofte det elektriske anlegget burde kontrolleres, men det skader aldri å ta en sjekk for å være på den sikre siden. Under elsjekken vil en elektriker se over sikringsskap, kabler, kontakter og termostater for å se etter større avvik. Hvis du vil være enda mer på den sikre siden kan du bestille en elkontroll. Da vil en sertifisert elektriker ta en større gjennomgang av hele det elektriske anlegget inkludert løse gjenstander som hvitevarer, kjøkkenapparater og belysning.

I Fosenkraft Elektro er vi svært opptatt av sikkerhet i vårt fag. Kontakt en elektriker for å vite mer om hvordan du kan gjøre hjemmet ditt tryggere.

Dette må du sjekke når du kjøper bolig

Det er mye å huske på når man kjøper et nytt sted å bo. Ikke glem å sjekke det elektriske!

Ikke gjør elektrikerarbeidet selv

Elektrisk feil er den største årsaken til brann i boliger i Norge. Med enkle grep kan du gjøre boligen din sikrere og tryggere.

Riktige priser på elektrikerarbeid

Behovet for elektriker oppstår ofte akutt eller ved behov for endringer i hjemmet. Ofte kan det virke som en smal sak, men det vil likevel være nødvendig med en dyktig elektriker.

Strømsparing i hjemmet

Her er noen gode tips til hva du kan gjøre for å spare strøm hjemme. Enkelte tiltak krever litt investering, men det er også mulig å redusere strømregningen ved f.eks. å bytte til LED-belysning.

Elektrikerarbeid – Hva kan man gjøre selv?

I følge Elsikkerhet Norge kan ikke-faglærte utføre «mindre arbeider» på elektriske anlegg og elektrisk utstyr. Kort forklart betyr det at du kan koble til eller skifte lamper og elektrisk løsøre med bevegelig støpsel og skifte deksel på kontakter og brytere. Vi anbefaler av sikkerhetsmessige årsaker at du selv ved mindre arbeider kontakter en elektriker dersom du er usikker på hva du skal gjøre.

Lysbryter og stikkontakt

Det kan kanskje være fristende å forsøke å bytte en stikkontakt eller installere en dimmer selv, men ifølge loven er dette noe en faglært elektriker må gjøre. Å utføre elektrisk arbeid selv kan medføre elektrisk støt eller stor brannfare. Elektrikeren ufører arbeidet etter dine behov, og har tilgang til et stort utvalg brytere og stikkontakter med mange funksjoner og design.

Våre elektrikere gir deg et sikringsskap som er tilpasset din bolig – til riktig pris

Pris på nytt sikringsskap

Elektrikeren kan også gjennomføre en elsjekk for å sikre at det elektriske anlegget i boligen er trygt. Ofte viser det seg allerede i sikringsskapet at anlegget har behov for utbedring. Ulike boliger har ulike behov for et sikringsskap avhengig av antall kurser og behov. Våre elektrikere gir deg et sikringsskap som er tilpasset din bolig – til riktig pris.

Trenger du hjelp til elektrisk arbeid? Vi har kunnskap og erfaring til å finne den beste løsningen for deg. Kontakt en av våre elektrikere.

Har du et gammelt sikringsskap?
Vi skifter til et nytt og sikkert sikringsskap

Kontakt oss